top of page

Julie (30) kombinerer drømmejobben og familielivet med kunstutstillinger som får ros fra alle kanter

Hun er kjent fra Kakekrigen, er på E24s topp 10 liste over ledertalenter, har en krevende lederstilling og hadde sin første separat utstilling før jul.


Av : Peder Blümlein


Julie Delia Lie Steinfjell (30) og ektemannen Nikolai Lie Steinfjell bor på Greverud i Oppegård med datteren Delia (2). I stua har kunst blitt skapt gjennom et unikt samarbeid mellom mor og datter.


I 2016 kjempet du i toppen om å bli årets ledertalent i E24s kåring, i 2017 deltok du i Kakekrigen på tv kanalen FEM, du leder en stor salgsorganisasjon som bidrar til en omsetning som strekker seg over en halv milliard kroner årlig og nå blir det også familieforøkelse i mars. Du beskrives som en person som har stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne, det skrev jo også E24 i sin begrunnelsen av deg som vinnerkandidat.


Det er typisk å spørre kvinner om dette, men hvordan får du tiden til å strekke til med så mange baller i luften på en gang?

– Først og fremst handler det om å bli kvitt tidstyver. Du er nødt til å planlegge de små hverdagslige tingene godt, samtidig som du må unngå å prokrastinere. Om du i tillegg elsker det du gjør og alt som følger med, tror jeg du kommer veldig langt.

Også synes jeg det er viktig å ikke få dårlig samvittighet de gangene du setter deg ned og ikke gjør noe

Hvem inspirerer deg?

– Jeg har mine inspirasjonskilder som har vært med meg siden jeg var liten, som Salvador Dali, Frida Kahlo og Andy Warhol. Så har jeg supplert på med nye kunstnere underveis som Jean Michel Basquiat, Pushwagner og Mathias ”Ma$arati” Nordby som er min nyeste oppdagelse, for å nevne noen.Hva er det som driver deg til å lage kunst?

– Hjemmet vårt betyr noe for vår identitet. Vi forteller noe om oss selv med å velge å bo der vi bor, å bo slik vi gjør, og ikke minst med å innrede hjemmet vårt slik vi gjør. Når vi inviterer folk hjem, er vi ofte klar over at vi ikke bare viser dem et ytre skall, men at det samtidig har en funksjon som presentasjon av oss selv. Vi vil fortelle noe om vår personlighet, hva som er unikt med akkurat oss.

Når noen da velger å henge opp et maleri jeg har laget i sitt hjem for å fremheve denne unikheten, føler jeg på en genuin glede som nesten rører meg til tårer.


Hvem har størst innflytelse på kunsten din?

Den som har hatt størst innflytelse på meg og kunsten er en barndomsvenninne som var utrolig flink til å tegne. Alt jeg ville var å bli bedre enn henne. Hun trigget noe i meg tidlig som jeg har tatt med meg i alt jeg gjør. Jeg streber alltid etter å være best. Hun tegner ikke like aktivt som meg nå, men hun er fortsatt flinkere enn meg.Hvordan jobber du og Delia sammen?

Vi leker, tegner og danser. Vi krangler, synger og fjaser. Det starter som regel med masse kruseduller med tusjer, kritt og fargestifter. Da er det ingen regler. Etterpå setter jeg meg ned og begynner på det tidkrevende detalj arbeidet med tusj, penn og blekk.

Når jeg har tegnet tusen prikker i et linjert system og hun kommer og skumper meg på tusen og en, hender det jeg av ren reaksjon blir irritert. Men det gir en ny dimensjon til bildet og det skaper noe spesielt, så derfor får hun holde på å skumpe så mye hun vil


Har kunsten deres et tydelig budskap?

Om det er tydelig vet jeg ikke. Men vi prøver å få frem noe som er litt lekent og lettbent. I en ellers alvorlig verden hvor alle skal mene noe om alt, er det deilig å bare strekke frem hånden med verdens største smil, som et lite barn å si ”se jeg har tegna denne til deg”


Hvorfor er kunst viktig for deg?

Jeg har nok bare et stort ønske om å skape noe. Om det er på scenen i form av foredrag, i resultater på jobb eller med kunsten. Det er ikke å legge skjul på at man har et eksponeringsbehov, som både gjenspeiler seg i at både kunsten og yrket mitt har et snev av narsissisme.Hvilke tilbakemeldinger har du fått?

Jeg har utelukkende fått gode tilbakemeldinger på denne utstillingen. Noe jeg kjenner jeg får gåsehud av over hele kroppen. Selv om jeg ikke bevisst maler med hensikt at folk skal synes det er fint, er det selvfølgelig veldig gøy når flere sier det er noe av det mer interessante de har sett på kunstscenen.

Generelt elsker jeg de tilfeldige tilbakemeldingene jeg overhører, hvor de som titter forteller akkurat hva de mener til hverandre. Jeg har overhørt alt fra ”det der kunne min datter på fem laget” til ”det maleriet her gjør meg bare så glad” til lengere utbroderinger om hva de ser eller føler.

Hvordan ser kunst framtiden ut?

Om vi skulle være så heldige å få muligheten til å avholde flere utstillinger, kommer vi til å gjøre det. Eller om det skulle dukke opp andre spennende muligheter er det veldig gøy. Vi kommer til å fortsette å utvikle kunsten, hjemmesiden og instagram. Men nå handler det i første omgang om å fortsette å tegne og ha det gøy sammen. Det er det aller viktigste.

253 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page